Annemiek Wijma

Over annemiek wijma

37 Jaar, moeder, illustrator, Sassenheim.

Over Annemiek Wijma

Ik ben Annemiek, 37 jaar, vriendin en moeder. Maar natuurlijk ook illustrator, want daarom ben je op mijn site terecht gekomen. Toen ik begon met tekenen had ik niet verwacht dat ik er zoveel plezier uit zou gaan halen om niet alleen voor mijzelf te tekenen maar ook voor een ander. Je kan ondertussen best zeggen dat we het hebben over een uit de hand gelopen hobby. En wat voor hobby!

Een grote inspiratiebron voor mijn illustraties zijn mijn kinderen. Twee draken van 2 en bijna 4 die de grootste avonturen beleven in hun eigen fantasiewereld. Het grootste compliment krijg ik ook van hen, als ik iets af heb en ik hoor ‘dat vind ik mooi mama’ of ‘mag ik die op mijn kamer?’.

Een andere bron van inspiratie is voor mij architectuur. Oud of nieuw, een groot gebouw of een rijtjeshuis het maakt mij niet heel veel uit. Wat ik mooi vind is dat ieder pand zijn eigen verhaal vertelt en dat probeer ik weer te geven. Naast het maken van huisportretten teken ik ook graag met urban sketchers Leiden. Een groep mensen waarmee we een keer per maand samen komen in Leiden om op een mooie plek de gebouwen op papier te zetten.

Naast illustrator ben ik GZ-psycholoog. Ik werk drie dagen in de week in de verslavingszorg en ook daar maak ik graag gebruik van beeld en het visueel maken van taal. Want ik denk ik beelden en ons brein verwerkt beeld vele malen sneller dan woorden. Twee hele fijne redenen om meer gebruik te maken van beelden dan van woorden. En het toch ook veel leuker om naar een leuke tekening te kijken dan naar tekst?

Wil je meer weten?
Neem contact op met mij